Contact

ADRES

Polonceau-kade 9
1014 DA Amsterdam

CONTACT

(020) 586 07 10
info@westergas.nl

VERHUUR EVENEMENTENLOCATIES

events@westergas.nl
Zakelijke website: industriële evenementenlocaties Amsterdam

COMMUNICATIE

communicatie@westergas.nl

VASTE VERHUUR

info@westergas.nl

Contact form






    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    FAQ's

    Bereikbaarheid & Toegankelijkheid

    Bereikbaarheid

    • Waar ligt Westergas?

    Westergas is centraal gelegen in Amsterdam, op slechts een korte afstand van 2 km van het Centraal Station, in het stadsdeel West. Station Sloterdijk ligt met 4 km ook in de buurt, wat het cultuurdorp vanuit verschillende hoeken de stad goed bereikbaar maakt.

    • Hoe kan ik Westergas bereiken?

    Wij moedigen bezoekers aan om met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Dit is niet alleen een duurzame keuze, maar ook praktisch, aangezien het Westergas-terrein autoluw is. Bezoekers mogen het terrein niet met hun eigen auto oprijden. Laden en lossen is echter wel toegestaan.

    Bereikbaarheid met de fiets
    Cultuurdorp Westergas is makkelijk te bereiken (10 minuten vanaf station Amsterdam CS) en er zijn voldoende plekken om de fiets te parkeren.  

    Bereikbaarheid met de auto

      • Vanaf de Ring A10: pak de afslag S103/S104 (Haarlem) en rij richting Centrum via de Haarlemmerweg. Aan je linkerhand vind je Westergas. 
      • Vanaf Schiphol: pak de A4 richting Amsterdam (ring A10) en neem afslag S103 via de Haarlemmerweg richting centrum. Aan je linkerhand vind je Westergas.

    Bereikbaarheid met openbaar vervoer

      • Bus 21 en 22 vanaf station Amsterdam CS, halte Van Hallstraat/Westergasfabriek 
      • Tram 19 richting Van Hallstraat/Westergasfabriek 
      • Bus 22 vanaf station Amsterdam Sloterdijk, Halte Assendelftstraat 
      • In de nacht rijdt bus N83 tussen station Amsterdam CS en halte Van Limburg Stirumstraat.
    • Waar kan ik parkeren?
      • Q-Park: Reserveer voordelig een parkeerplaats bij Q-Park. Dit is handig en biedt een alternatief voor bezoekers met de auto. Klik hier voor meer informatie.
      • Mobian: Mobian biedt flexibele Park & Ride-oplossingen die parkeren combineren met gemakkelijke toegang tot (e-)fietsen, taxi’s of openbaar vervoer voor een naadloze reis naar populaire bestemmingen. Door te parkeren bij Q-Park steun je bovendien de Westergas Foundation. Reserveer via deze link een parkeerplaats bij Mobian Q-Park Westergas.
    • Beschikken de parkeergarages over laadpalen voor elektrische auto’s?

    Ja, er zijn meerdere laadpunten beschikbaar in de omgeving van Westergas. De parkeergarage Q-Park Westergasfabriek heeft zes laadsations Willemspoort biedt er twaalf, Q-Park Bos en Lommer heeft vier laadpunten, en bij P+R Sloterdijk is er één oplaadpunt beschikbaar. 

    • Kan je een groepsbus parkeren op het terrein?

    Groepsbussen kunnen niet op het Westergas-terrein parkeren. Passagiers kunnen in- en uitstappen bij de bushalte Van Hallstraat/Westergasfabriek, waar ruimte is voor één bus tegelijk. Let op: parkeren is hier niet toegestaan. Voor speciale afspraken of een vergunning kun je contact opnemen met je accountmanager. 

    • Wat zijn de mogelijkheden voor taxi’s?

     Er kan een taxilus worden ingericht voor je evenement. Bespreek deze mogelijkheid van tevoren met een van onze accountmanagers, zodat alles goed geregeld kan worden. 

    Toegankelijkheid

    • Is het park 24 uur open?

    Ja, Cultuurdorp Westergas is dag en nacht vrij toegankelijk voor bezoekers.

    • Is Westergas een openbaar park?

    Ja, zowel Westergas als het aangrenzende Westerpark zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Je kunt het park op elk moment bezoeken om te genieten van de groene ruimte, de cultuur en de verschillende activiteiten. Of je nu komt om te wandelen, fietsen of een evenement bij te wonen, je bent altijd welkom. 

    • Toegang voor mindervalide

    De Gashouder, het Transformatorhuis en het Meterhuisje zijn in principe rolstoeltoegankelijk, dit kan variëren afhankelijk van het event. Op het Westergas-terrein zijn, in afstemming met de portiers, speciale parkeerplekken beschikbaar voor mindervaliden. Als je een geldige mindervalidenkaart hebt, kun je bij de portiers bij de hoofdingang terecht. Zij helpen je graag om een geschikte parkeerplek te vinden. Zo zorgen we samen voor een zorgeloos bezoek aan Westergas.

    Locatie Verhuur

    Locatiehuur & Mogelijkheden 

    Van modeshows tot MMA en van bedrijfsfeesten tot kunstbeurzen. Er is heel veel mogelijk op Westergas. Om het wat duidelijker te maken staat er per locatie wat de mogelijkheden zijn en andere nodige informatie: 

      • Transformatorhuis: Geschikt voor zowel grotere maar ook kleinere evenementen zoals een presentatie met video of een Diner, met daglichttoetreding door de grote ramen 
      • Gashouder: Een iconische ruimte die zich leent voor grootschalige evenementen. (Tijdelijk in verbouwing tot Q3, 2026)
      • Meterhuisje: Perfect voor pop-ups en intieme evenementen, met een minimale huurperiode van één maand. (Verhuurd t/m eind 2026)

    Bekijk de zakelijke mogelijkheden en meer informatie op onze business website van Westergas. 

    Faciliteiten

    Accommodatie 

    • Kan ik ook blijven slapen op Westergas?

    Ja, dat kan! Direct tegenover het Westerpark ligt het sfeervolle Conscious Hotel. Hier kun je heerlijk nagenieten van je bezoek aan Westergas in een van de 89 ruime kamers. Voor meer informatie over je verblijf kun je de website van het hotel bezoeken. 

    Daarnaast zijn er binnen een straal van 2 km nog diverse andere hotels, zoals Hotel ibis Amsterdam City West. 

    Eten & Drinken

    • Zijn er eet – en drinkgelegenheden op het terrein?

    Zeker! Westergas telt meer dan 9 restaurants in het Cultuurdorp. Een heerlijk broodje of quiche bij de Bakkerswinkel, op zijn Frans bij Cantine de Caron, een pan met mosselen bij Mossel & Gin of met uitzicht op de Gashouder bij het Westergasterras. You name it, we got it. Check alle eetgelegenheden hier.

    • Mag ik eigen consumpties meenemen?

    Ja hoor, dat mag! Je kunt lekker rondlopen met je eigen eten en drinken. Alleen mag je het niet nuttigen bij de horecagelegenheden of bijvoorbeeld in de Gashouder tijdens een evenement. Gelukkig zijn er genoeg fijne plekken op Westergas waar je wat kunt eten en drinken als je dat liever doet.

    • Mag er gerookt worden?

    Binnen in de locaties van Westergas, zoals de Gashouder en het Transformatorhuis, is roken niet toegestaan. Op het terrein zelf mag wel worden gerookt. Hiervoor zijn speciale ‘Peukenzee‘ peukenpalen geplaatst, verspreid over het terrein. Deze bieden een veilige en handige plek om sigaretten weg te gooien, zodat we samen bijdragen aan een schone omgeving. 

    • Zijn er opties voor speciale dieetwensen?

    Ja, er zijn zeker mogelijkheden om rekening te houden met speciale dieetwensen. Voor evenementen kun je dit van tevoren aangeven bij de cateraar of organisatie, zodat er passende opties beschikbaar zijn, zoals vegetarische, veganistische, of allergenenvrije gerechten. 

    Veiligheid & Beleid
    • Wat zijn de veiligheidsmaatregelen op het terrein?

    Bij Westergas nemen we jouw veiligheid serieus. Ons terrein is voorzien van 24/7 beveiliging, met een portier bij de ingang van de Westergasbrug. Daarnaast zijn er op een paar plekken beveiligingscamera’s die het gebied monitoren.  

    • Wat is het beleid met betrekking tot verloren voorwerpen?

    Verloren voorwerpen worden beheerd door de organisator van het evenement dat je bezoekt. Westergas is hier niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor. Wij raden aan om contact op te nemen met de organisatie van het evenement voor verdere hulp bij het terugvinden van je verloren eigendommen. Westergas zelf verzamelt geen verloren voorwerpen. 

    • Is er garderobe aanwezig / kluisjes?

    Dit verschilt per locatie in het Cultuurdorp van Amsterdam. Wanneer je een evenement bezoekt, is er wel vaak de mogelijkheid om je spullen veilig achter te laten en te genieten van wat Westergas te bieden heeft. 

     

    Duurzaamheid
    • Welke duurzaamheidsinitiatieven heeft Westergas?

    Westergas zet zich in voor duurzaamheid door verschillende initiatieven, zoals het gebruik van groene energie, het minimaliseren van afval, en het stimuleren van duurzame mobiliteit. We werken nauw samen met lokale bedrijven en partners die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. 

    • Hoe bevorderen jullie milieuvriendelijke evenementen?

    We werken samen met duurzame cateraars en maken gebruik van Oscar Circulair voor afvalverwerking.

    • Hoe gaat Westergas om met afvalbeheer

    Westergas hanteert een strikt afvalbeheerbeleid met gescheiden afvalinzameling, recyclingprogramma’s, en het verminderen van afvalstromen. We werken samen met partners die afval op een duurzame manier verwerken en hergebruiken waar mogelijk. 

    • Hoe wordt energieverbruik geminimaliseerd?

    We gebruiken energiezuinige LED-verlichting en werken met energiebeheersystemen om het verbruik in onze locaties te minimaliseren. Daarnaast maken we gebruik van groene energiebronnen om de impact op het milieu te verkleinen. 

    • Wat betekent het B Corp certificaat voor Westergas?

    Westergas is sinds afgelopen zomer officieel B Corp-gecertificeerd! Dit keurmerk wordt toegekend aan bedrijven die voldoen aan hoge normen op het gebied van sociale en milieuprestaties, verantwoording en transparantie. 

    Duurzaamheid zit bij ons in de kern van alles wat we doen. Wil je meer weten over wat dit precies inhoudt? Bekijk dan de uitgebreide uitleg door op deze link te drukken. 

    Contact
    • Hoe kan ik contact opnemen met Westergas?

    We zijn altijd bereikbaar om je vragen te beantwoorden! Je kunt ons bereiken via onze social media kanalen waar we regelmatig updates delen over evenementen en nieuwtjes. Voor direct contact kun je ook ons contactformulier op de website invullen. We streven ernaar om zo snel mogelijk te reageren. 

    • Wat is het telefoonnummer en e-mailadres?

    Je kunt ons telefonisch bereiken via (020) 586 07 10 en voor al je vragen kun je ons een e-mail sturen naar (020) 586 07 10 info@westergas.nl. We helpen je graag verder! 

    • Hoe blijf ik op de hoogte van het laatste nieuws van Westergas?

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste evenementen, activiteiten en ontwikkelingen bij Westergas. Bezoek onze website om je aan te melden en mis geen enkele update. 

    • Waar kan ik Westergas volgen op social media?

    Volg ons op social media om als eerste te horen over nieuwe evenementen, speciale acties en updates. Je kunt ons vinden op: 

    Vacatures

    Opdracht: Omgevingsmanager Westerpark

    Cultuurpark Westerpark in Amsterdam is een uniek en geliefd park. Een park waar natuur, recreatie, kunst en cultuur samenkomen, met tal van functies voor haar bezoekers. Er vinden bijzonder veel diverse evenementen plaats, zowel buiten als binnen in de monumentale gebouwen van Westergas. Het Westerpark is een plek voor iedereen en de evenementen trekken zelfs bezoekers van buiten de landsgrenzen. De balans tussen rust en drukte is een belangrijk uitgangspunt.

    De gemeente Amsterdam en Westergas hebben het gezamenlijke doel om het Westerpark verder te ontwikkelen. Hierbij willen zij de overlast voor de buurtbewoners en andere betrokkenen zo veel mogelijk beperken.  Vanuit de gezamenlijke zorg om de overlast te beperken, zijn we opzoek naar een omgevingsmanager. Het is een nieuwe functie met gezamenlijk opdrachtgeverschap van de gemeente Amsterdam en Westergas (publiek-private samenwerking).

    De opdracht

    Je bent allround omgevingsmanager van het Cultuurpark-gedeelte van het Westerpark met als hoofdtaak om de overlast te beperken en in goede banen te leiden. Er zijn in het Westerpark veel gemeentelijke en (cultureel-)commerciële organisaties actief. Hier effectief, sensitief en met kracht in opereren is je core business.

    Je functioneert als aanspreekpunt tussen alle betrokken partijen (huurders, eigenaren en gemeente) met als doel de overlast in de openbare ruimte te identificeren en te beperken. Het gaat hier onder meer om het beperken van de overlast voor de bewoners, de vaste huurders en het park.

    Het werk bestaat uit strategisch opereren met stakeholders, vooruitkijken en een netwerk opbouwen. Management van het cultuurpark-gedeelte op het gebied van overlast, door hands on resultaten neer te zetten.

    Concreet houdt dit in dat jij:

    • Voorstellen doet om de leefbaarheid te verbeteren, de overlast te verminderen en hier projecten voor opzet.
    • Overlast signaleert. Het gaat hier o.a. om overlast door bezoekers, taxi’s, auto’s, fiets en auto parkeren, geluid, afval, graffiti, slijtage openbare ruimte, verkeer, laden en lossen.
    • Signalen en acties doorzet naar de juiste partij, om de overlast op te lossen. Regie voeren op voortgang en afhandeling. Je spreekt aan, hebt beslissingsbevoegdheid en doorzettingsmacht.
    • Overall overzicht hebt op de overlast en inschat wanneer het wel/niet overlast is.
    • Op de hoogte bent van de activiteiten in (en de directe omgeving van) het Cultuurpark, zowel commercieel als gemeentelijk (zoals openbare ruimte werkzaamheden). Informatie delen aan belanghebbenden, afstemmen en interveniëren waar nodig.
    • Handelen op eventuele gevolgen van overlast (veroorzaakte schades laten herstellen, aansturen verkeersbewegingen, etc.)

    Samenwerken:

    • Nauw samenwerkt met de hoofdportier, eigenaren en huurders van het vastgoed en de betrokken gemeentelijke organisaties.
    • Contact hebt met belanghebbenden op het gebied van overlast.
    • Aanspreekpunt bent voor de eigenaren, ondernemers en gemeente m.b.t. overlast.
    • Overleggen en bijeenkomsten met de verschillende partijen en belanghebbenden organiseert om de overlast te verminderen.
    • Adviseert en signalen agendeert aan de bestuurder van stadsdeel West en de eigenaren en ondernemers van het Cultuurpark-gedeelte.
    • Meewerkt aan het opstellen van de Leefbaarheid agenda (Overlastagenda) en een operationeel mobiliteitscentrum. Het proactief coördineren in en rondom het park vanuit een centrale organisatie. Aansturen van het nog op te zetten operationeel mobiliteitscentrum.

    Dit breng je mee

    • HBO/WO werk- en denkniveau
    • Minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie
    • Aantoonbare kennis van en ervaring met het leiden van complexe processen, met veel partijen en belangen
    • Ervaring in het ruimtelijk domein is een pre

    Competenties

    • Omgevingsbewust: gevoel voor verhoudingen en belangen
    • Analytisch vermogen: snel tot de kern kunnen komen
    • Samenwerkingsgericht: samenwerken met verschillende gemeentelijke organisaties en externe partners en deze op één lijn krijgen
    • Resultaatgericht: resultaten/doelen bereiken en vasthouden aan de koers
    • Communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk

    Dit bieden wij jou

    • Marktconform salaris
    • Minimaal 32 uur en maximaal 36 uur per week
    • Start: bij voorkeur zo snel mogelijk en uiterlijk 1 januari 2025, voor in eerste instantie een jaar
    • Reacties uiterlijk 8 september 2024 

    Hier ga je aan de slag

    Je werkt in het Westerpark van Amsterdam.

    Interesse en/of vragen?

    Voor vragen kun je Sara Goudsmit, Programmamanager stadsdeel West, bereiken via 06 1322 4144 of s.goudsmit@amsterdam.nl of Dennis Bierman, MILLTEN, via dennis@millten.com. Ben je enthousiast en wil je solliciteren? Stuur een motivatiebrief en C.V. naar de bovengenoemde contactpersonen.