CONCERTEN

Deze lente is het WestergasTheater drie avonden lang het speelveld van bassist Xander Vrienten.

Met dit broeierige drieluik voor het WestergasTheater laat Xander zijn veelzijdigheid als muzikant horen. Maak je op voor een serie unieke collab-concerten met drie volkomen verschillende collega/vrienden; een muzikale ontdekkingsreis voor zowel performer als publiek, die je meevoert langs het mooiste wat klassieke Americana, smartelijke soul en absurdistische Nederpop te bieden hebben.

Samen met Rhythm & Blues freak, singer songwriter en goede vriend Tim Knol verzorgt Xander de openingsavond. Op de tweede avond volgt een samenspel met Zangeres des Vaderlands Brigitte Kaandorp. En ter afsluiting bestijgt hij de bühne met MY BABY frontvrouw Cato van Dijck. Bij alle drie de optredens is het doel om elkaar uit de comfortzone te trekken en samen het avontuur aan te gaan. Daar is ten slotte de meeste magie te vinden.

Wil je één of meerdere van deze unieke sessies bijwonen?

Tickets kun je via deze link bemachtigen.

CONCERTEN

Vrijdag 3 april
X Tim Knol

Tim en Xander kennen elkaar van de ‘backstage polder glamour’ bij de Nederlandse festivals. Ze wandelen samen en kunnen eindeloos over muziek lullen. Hierbij vinden de wandelgabbers elkaar in hun liefde voor Americana muziek. Xander: “We houden alleen allebei van een andere tak van sport: ik meer van soul en Tim meer van Rhythm ‘n Blues”. Dit leidt vaak tot verhitte discussies over welk genre het nu eigenlijk van het andere wint. En ongetwijfeld tot een battle op het podium van het WestergasTheater op 3 april?

Tickets

Vrijdag 8 mei
X Brigitte Kaandorp

Xander is al jaren idolaat van Brigitte’s muziek. De familie Vrienten luisterde vroeger op vakantie in de auto altijd naar Kaandorp. Xander vraagt zich al jaren af waarom ze niet een album maakt met al haar liedjes. En zet haar in die hoedanigheid straks op het podium van WestergasTheater: Brigitte De Zangeres.

Tickets

Vrijdag 5 juni
X Cato van Dijck (MY BABY)

Xander en Cato kennen elkaar nog van hun tijd samen in The Souldiers (tot 2012). Ze gingen de wereld over met klassieke soul & funk. Haar grootste bekendheid verwierf Cato daarna als frontvrouw van MY BABY, ’s lands roemruchtste psy trance funk band. Op 5 juni gaan we opnieuw kennis maken met Cato de soul diva, als ze samen met Xander nog eenmaal haar soul & funkverleden eert.

Tickets

Over Xander

Xander Vrienten is al jaren actief in de Nederlandse muziekindustrie. Als bassist begon hij in en rondom Amsterdam te spelen en met The Souldiers verwierf hij al snel bekendheid ‘buiten de ring’ en buiten de landsgrenzen. Vervolgens maakte hij furore met Valerius en was te bewonderen als de rechterhand van topmuzikant Jett Rebel. Momenteel speelt hij in de band van Trijntje Oosterhuis en is hij bandleider van de huisband van De Wereld Draait Door.